notranja-vrata

 

Ljudje imamo zelo različne okuse, kar se kaže tudi pri opremljanju domov. Nekateri so popolnoma nori na razne rustikalne in staromodne vzorce in zato njihova stanovanja izgledajo kot kakšen manjši muzej, medtem ko drugi prisegajo na moderne vzorce in linije. Slednji morajo pri opremljanju svojega stanovanja veliko pozornosti nameniti tudi izbiri modernih notranjih vrat, ki še dodatno poudarijo modernost njihovega bivanjskega prostora.

Kakšna vrata so bila moderna včasih?

Pred leti je bilo zelo težko najti kaj res modernega na področju notranjih vrat. Že kakšna na drugačen način pobarvana ali pa vrata iz kaljenega stekla so bila precej moderna. Mnogi so se zato po tovrstno pohištvo podajali v sosednji Avstrijo in Italijo, ki sta bili pohištveno bolj napredni.

Moderna notranja vrata danes

Vendar pa se časi spreminjajo in tudi na našem trgu se pojavlja vedno več resnično modernih notranjih vrat, ki so obenem vedno bolj dostopna. K temu je predvsem pripomoglo dejstvo, da se vedno več mizarjev odloča za eksperimentiranje pri svojem delu in se ne oklepajo več toliko nekih starih preživelih pravil ampak trgu raje ponujajo nekaj novega, dizajnerskega in svežega.

Eden glavnih takih modernih produktov so moderna notranja vrata poravnana s steno. Gre za izjemen produkt, kjer je podboj skrit in se vidi samo vratno krilo. Takšna vrata naredijo res zelo moderen vtis, še posebej, če so bolj živih barv na zidovih, ki so bolj konzervativnih barv. Največja prednost takih vrat izkazujejo odličen dizajn in možnost poravnave z zidom v prostoru ali hodniku, odpiranje modernih vrat tako lahko postane v prostor ali hodniški del.  So pa takšna moderna notranja vrata zelo primerna tudi za primere, ko želimo vrata skriti, saj jih lahko s pomočjo barv ali furnirja zelo lepo zakamufliramo v zid iz katerega se bo videla le kljuka.

V zadnjem času je moderno tudi, da so notranja vrata zelo visoka. Veliko jih sega kar do stropa. Kljub temu, da nekateri mislijo, da so takšna zaradi kakšne dodatne funkcije v smislu večjega zračenja ali česa podobnega, gre v bistvu samo za vizualni efekt. In potrebno je priznati, da so takšna moderna notranja vrata zelo lepa.

Moderna notranja vrata za sodoben dom

Post navigation