Kadar se odločamo o pomembnih življenjskih odločitvah, takrat se resnično vprašamo kaj si želimo od poročnega prstana. Poročni prstan je lahko narejen iz različnih materialov z različnimi težami. Poznamo 22 karatno zlato, 18 karatno zlato, ki je lahko rožnato ali rumeno ter belo, 9 karatno zlato, ki je prav tako lahko rumeno, rožnato in belo ter platina in titan. Vse te kovine so lahko različno kombinirane, da si ustvarite vaš sanjski poročni prstan.  Veliko nevest obremenjuje njihova postava in debelina njihovega prsta. Pogosta vprašanja katerih smo deležni okrog poročnih prstanov so sledeča, zanima jih ali se debelina prsta spreminja glede na mraz in glede na toploto. Sama menim, da se! Prav tako so pomembni faktorji, če ste pridobili kakšen kilogram ali če ste morda noseči. Veliko zlatarjev vam bo predlagalo različne velikosti glede na vaše življenjske značilnosti. Pomembno je, da smo iskreni sami s seboj. Tako da se resnično postavimo pred ogledalo in si priznamo kdo in kaj smo. Če smo konstantni z našo težo ali le ta variira drastično. Zlatarji nam vedno predlagajo, da je debelina poročnega prstana odvisna od ravno tega in tudi od celotnega videza, če imamo velik kamen bo tudi poročni prstan nekoliko večji. Pri tem pa ne pozabimo na našo osebnost ali imamo radi nekaj bolj poudarjenega, klasičnega, modernega, kontemporarnega ter ornamentskega itd.

Resultado de imagem para man engagement ring

Če smo ljudje kateri nismo konstanti v našem življenju in se nam okus in naša postava spreminjata odvisno od vremena nam bodo vsi strokovnjaki predlagali, da si izberete nekaj varnega, skromnega in klasičnega. Potrebno je upoštevati, da se bodo stili ujemali. Če si izberemo modern prstan in ga potem okrasimo s kontemporarno dekoracijo to ne bo izgledalo kaj prida. Zato je dobro, preden si skreiramo ali se odločimo za te korake, da povprašamo strokovnjake, ne pustimo usode svojih poročnih prstanov v rokah amaterjev.

Ujemanje poročnega prstana

Veliko ljudi se odloča, da nosi oba prstana naenkrat, tako da je vidno da smo bili zaročeni in da smo zdaj poročeni in da nam roko krasita oba prstana in s tem tudi oba lepa trenutka. Takrat ko nas je naša ljubezen vprašala ali bi si delili življenje in ko smo izdihnili svoj da. Pričarajmo si najlepše spomine ob tem dogodku. Vsekakor pa vam predlagamo, da se bosta prstana ujemala. Oba bomo nenazadnje nosili na prstancu naše leve roke, predvsem za ženske. Poročni prstan in zaročni prstan se morata ujemati v stilu, barvah in koliko elementov bosta imela, velikokrat je zaročni prstan veliko drznejši od poročnega prstana, razlika med njima mora biti vidna! Če bomo pravilno izbrali razporeditev prstanov le tile ne bodo zasenčili nekaterih pomembnih dejavnikov diamanta.

Ujemanje kože in prstanov

  • Olivna koža-rumeno ali belo zlato
  • Bleda koža-belo zlato, ali belo zlato z poudarki rumenega odtenka
  • Rdeče lascem-rožnato ali bele zlato

Ne glede na našo barvo kože pa moramo biti previdni in pozorni na obliko naših prstov in rok. Kadar imamo nekoliko okrogle prste tem pristajajo večji kamni. Prav tako večji kamni pristajajo tudi večjim prstom po dolžini. Če imamo male roke bodimo raje skromni pri izbiri poročnega prstana. Mnogi me sprašujejo zakaj so nekateri kamni in poročni prstani dražji v nekaterih trgovinah. Vedno znova jim odgovarjam, da je odvisno koliko unikatnega dela je bilo vloženo v dotični primer poročnega prstana. Tisti prstani, ki so narejeni ročno imajo uporabljenega več zlata in več dela je bilo vloženega in prav tako je daljša tudi njihova življenjska doba kot od tistega tovarniškega. Tisti ki resnično cenimo umetnost poročnega prstana vemo koliko truda je bilo vloženega v njihovo unikatnost. Cene prstanov so odvisne tudi od kvalitete same trgovine ali je ta najeta in koliko morajo odšteti za najemnino, koliko so pripravljeni plačati za najemnino, itd.

Nekaj zadnjih nasvetov za poročne prstane:

  • Rubini in opali najlepše izgledajo s rumenim in belim zlatom
  • Diamanti izgledajo boljše ob belem zlatu, izgledajo bolj bleščeče in drago
  • Safirji in modri kamni se dobro ujemajo s belim zlatom
  • Pozorni moramo biti na ujemanje kovin in kako delujejo druga na drugo
  • Če imate daljše prste se lahko odločite za veliko okrasitev in razkošnih oblik
  • Veliko zlatarjev vam lahko ponudi popuste za izdelavo drugega nakita ob nakupu poročnega prstana

Preberite si tudi:

www.zlatarna-breznik.si

 

Trendi poročnih prstanov drugi del

Post navigation