strehaVeliko dokazov in raziskav pravi da je tako vidno in očitno da je izdelava strehe iz zelenja zelo blagodejna za zdravje ljudi. To vključuje tako fizično in psihično zdravje. Izdelava strehe iz zelenja ne vpliva dobro samo na naše počutje ampak pomaga tudi krvnemu pritisku in bitju srca. Študija iz Amerike je dokazala, da so tisti pacienti, ki so bili po operaciji postavljeni v zelene sobe ali pa so živeli blizu narave so hitreje okrevali kot pa tisti, ki so bili obdani z drugimi barvami. Prav tako kot v Ameriki se ljudje tudi v Sloveniji precej mnogo odločajo za zeleno barvo. Naši zdravniki in medicinske sestre so tako oblečene v belo ali zeleno, stene so belo zelene, čakalnice so zelene. Ljudje so se začeli močno zavedati dejstva, da so barve zelo pomembne in da jih ne smemo zanemarjati. Veliko bolnic so tako kot v Ameriki kot v Sloveniji prenovili posebej za ta namen, za dobro počutje vsakega bolnika in pacienta.
Info: www.klemaks-gradnje.si

Privatni ali državni lastniki se prav tako odločajo za stene iz zelene barve če pa stene niso zelene pa so domovi gotovo polni rož in zelenja. Transformacija iz ogljikovega dioksida do kisika je zelo pomembna za nas in naše počutje. Rastline so bistvenega dela za naše življenje, zato naj bo izdelava strehe čimbolj zelena. Na strehi ni pomembno ali je trava ali kaj drugega pri izdelavi strehe je najbolj pomembna barva in klorofil, ki se kasneje pretvarja v druge stvari. Izdelava strehe iz naravnih materialov lahko tako vpliva na mnogo stvari pravo tako, če imamo rože doma v stanovanju, nikoli ne dobijo toliko vode in svetlobe in zraka, ki bi jo dobile če bi bile v svojem naravnem okolju. Zato, če streho izdelamo iz naravnih materialov naredimo dvojno dobro. Prvič privarčujemo in drugič dobimo veliko kisika, ki je pomemben za naše življenje.

Zelo pomembno je tudi kako površine, ki imajo svoj odsev vplivajo na vreme in okolje. Velika mesta imajo tudi velike površine od katerih se svetloba odbija. Ta svetloba se tudi odbija od strehe v atmosfero. Vsaka redukcija škodovanju tej atmosferi je lahko samo pozitivna za okolje. Rastline posrkajo svetlobo in jo zadržijo v sebi, zato lahko to pozitivno vpliva na okolje in na ljudi. Prav tako lahko veliko zelenja vpliva tudi na temperaturo mesta, smoga in onesnaženja v mestu. Zato kadar premišljujete o hiši si domislite hišo s naravno izdelavo strehe.

Zmanjšanje temperature lahko tudi zmanjša vlago. Različne površine imajo različno vlago in temperaturo. Kadar je veni okrog 30 stopinj bo imela trava 28 in drevo 21, beton pa 50 in normalna streha 52 stopinj.

Sami vemo, da smo blizu velikega globalnega segrevanja. Da bi to preprečili ali vsaj omilili si moramo omisliti izdelavo strehe iz naravnih materialov.

Vpliv streh na zdravje

Post navigation